Home > Groepen en Ontvangers > Ontvangers toevoegen > Importeren van een CSV-file

Importeren van een CSV-file

U kunt de adressen rechtstreeks importeren vanuit een bestand naar het systeem. Om dit te doen, moet u een eenvoudig *. csv-bestand maken:

1. Open een nieuw Excel-document
  2. Een e-mail kolom is verplicht maar u kunt zoveel kolommen met andere details toevoegen als u wilt (zoals weergegeven in de afbeelding).
  3. Sla het bestand als een *.csv-bestand op.

Kies 'Importeer CSV (Excel) bestand' op de 'Voeg ontvangers toe pagina en klik op 'Ga door' dit zal u naar de volgende pagina leiden:

Na het kiezen van het te importeren bestand, en de groep waarnaar geimporteerd moet worden, zal het systeem u vragen om de velden toe te wijzen.
De instellingen voor velden zullen later uitvoerig worden besproken, maar in het algemeen, wat u moet doen is aangeven welk veld welke informatie bevat. Zo weet het systeem welke informatie waar hoort.

Let op: Zodra u zich op deze pagina bevind, zal een deel van velden misschien al in kaart zijn gebracht omdat het systeem soortgelijke namen herkent.
U moet ervoor zorgen dat de velden correct in kaart zijn gebracht.

Het kan zijn dat u zoals de afbeelding hierboven kan kiezen tussen emailadres, mobiele nummer of email adres & mobiele nummer.
Dit is alleen als de sms functie in uw account is geactiveerd.

Vervolgens moet u kiezen of u de details van de bestaande ontvangers wilt updaten:

Importeren met update, zal nieuwe ontvangers en hun gegevens en ook de bestaande ontvangers (als die er zijn) toevoegen aan de groep die u heeft gekozen (alleen degenen die nog geen lid zijn van de gekozen groep)
Importeren zonder update zal geen details updaten van de bestaande ontvangers. Ook zal het onmogelijk zijn om een verslag voor dit soort import te bekijken.

Daarom is het belangrijk dat als u bestaande ontvangers wilt bijwerken of een rapport wilt bekijken na de import, u kiest voor een import met update van bestaande ontvangers details op deze pagina.
U moet er wel rekening mee houden dat de import met updates van bestaande ontvangers aanmerkelijk langer duurt, ook geld de meer ontvangers die u importeert, hoe meer tijd het zal duren.

Zie ook