Home > Veel gestelde vragen > Groep management problemen > Import problemen

Import problemen

Vraag: ik heb een CSV-bestand geïmporteerd, welke 2500 ontvangers bevat. Volgens het rapport zijn er slechts 1500 nieuwe ontvangers toegevoegd. Hoe komt dat?

Antwoord: Er zijn twee mogelijke redenen:
1. Sommige van de ontvangers stonden meerdere malen in het CSV-bestand, of waren al een bestaande ontvanger in uw oude groepen.
2. Sommige van de e-mail adressen waren onjuist en werden niet geïmporteerd.

Vraag: Ik heb net een CSV-bestand geïmporteerd dan 3000 ontvangers bevat, en ik zie dat alleen de details van de meeste van hen niet zijn bijgewerkt. Ik was ervan overtuigd dat tijdens het importeren de details voor bestaande ontvangers zou worden bijgewerkt.

Antwoord: Als u wilt dat de gegevens van bestaande ontvangers worden bijgewerkt tijdens de import moet u het vakje "Update bestaande gegevens van otvangers tijdens import" aanvinken. U vind dit onderaan de pagina waar u de velden toewijst.

Vraag: Ik wil een bestand importeren, maar krijg steeds deze fout tijdens het import proces:
De opgegeven waarde van het type string uit het bestand kan niet worden geconverteerd naar het type datum van de opgegeven doel kolom.

Antwoord: Wat er waarschijnlijk is gebeurd is dat de velden verkeerd in kaart zijn gebracht. In dit geval was bijvoorbeeld een kolom die tekst bevat (in het bestand) toegewezen aan een datumveld in uw account. Het is uiterst belangrijk de verschillende soorten gegevens te koppelen aan de juiste velden.

Vraag: Ik wil een bestand importeren, maar ik weet dat een van de geadresseerden in dat bestand zich heeft afgemeld van mijn mailinglijst. Moet ik hem uit het bestand verwijderen voor het importeren?

Antwoord: Nee, inwise zal automatisch de gegevens van de geadresseerden verwijderen van de mailinglijst indien de ontvanger zich heeft afgemeld voor het ontvangen van uw mailings.

Vraag: Waarom kan ik een bestand dat ik in Excel heb gemaakt niet naar mijn account importeren?

Antwoord: Misschien is de extensie van het bestand niet *. csv. Om een lijst naar uw account te importeren moet hnet een CSV bestand zijn. Het is tevens belangrijk te controleren wat de grootte is van het bestand. Het bestand mag maximaal 4MB zijn, is het groter dan is importeren niet mogelijk. Zorg er ook voor dat de namen van de kolommen in uw bestand geen speciale tekens bevatten.

Vraag: Ik probeer een bestand te importeren, maar ik ontvang direct het 'Pagina niet gevonden' scherm. Hoe dit?

Antwoord: Er zijn twee mogelijke redenen:
1. Uw bestand is groter dan 4MB.
2. Er is een tijdelijk probleem met de verbinding. Neem contact op met ons support center.

Vraag: In het verleden gebruikte ik een andere e-mail marketing software en ik heb een lijst met afgemelde ontvangers. Is er een manier om deze te importeren naar mijn account?

Antwoord: Ja. U kunt een lijst met afgemelde ontvangers importeren met behulp van de 'Afmeldingen beheer' pagina. U kunt deze pagina bereiken via het menu 'Instellingen'.

Vraag: Ik heb zojuist een bestand geïmporteerd en ik zie dat sommige kolommen die ik had gekoppeld aan de velden niet zijn geïmporteerd. Wat zou de reden kunnen zijn?

Antwoord: U moet ervoor zorgen dat alle kolommen aan de juist velden zijn gekoppeld. Een tekst kolom kan bevoorbeeld niet gekoppeld worden aan een datum veld.